Ministrii de Externe din Rusia, Ucraina, Germania si Franta se vor intalni, miercuri, la Berlin, pentru a incerca sa accelereze initiativele de pace in vederea solutionarii crizei din Ucraina, a informat o sursa diplomatica franceza, citata de Reuters.

"Nu exista un obiectiv precis. Este o ocazie de a lucra la eforturile de pace, dar nu dorim sa ridicam asteptarile", a declarat marti sursa citata.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a sustinut ideea unei intalniri, pe 2 iulie, cu ministrul francez Laurent Fabius si cu cel ucrainean Pavlo Klimkin, in cursul unei convorbiri telefonice avute cu omologul sau german Frank-Walter Steinmeier cu privire la criza din Ucraina, marti seara, a anuntat intr-un comunicat diplomatia rusa.

Fortele guvernamentale ucrainene au recucerit punctul de frontiera din Dovjanskii, ocupat de insurgentii pro-rusi, in regiunea Luhansk. Potrivit unei declaratii din partea Presedintiei, Porosenko anunta "prima victorie" in "operatiunea anti-terorista", dupa incetarea armistitiului.

Coalitia politica din Ucraina a cerut presedintelui Petro Porosenko introducerea legii martiale in estul tarii, a declarat marti Serhiy Sobolev, unul dintre liderii Parlamentului, scrie Ria Novosti.

In urma anuntului ca cele zece zile de armistitiu din estul tarii s-au incheiat, presedintele Parlamentului Ucrainean, Oleksandr Turchynov, a anuntat marti ca operatiunile speciale s-au reluat.

"Noi credem ca introducerea legii martiale in doua regiuni, Donetsk si Luhansk, ne va permite sa protejam civilii si personalul militar, precum si sa efectuam operatiuni anti-teroriste sub aceasta lege. Acesta este motivul pentru care facem apel ca presedintele sa prezinte imediat Parlamentului actul de introducere a legii martiale", a declarat Serhiy Sobolev.