Agentia de rating Moody's a retrogradat vineri perspectiva Rusiei la "negativ" din cauza impactului economic al crizei din Ucraina, informeaza AFP. In urmatoarele luni s-ar putea sa mai asistam la o reducere a ratingului solvabilitatii Rusiei, in prezent la Baa1, avand in vedere riscul crescut asociat cu incidentele din Ucraina.

Tensiunea se pastreaza la cote ridicate intre separatistii pro-rusi si armata ucraineana. Vineri, Uniunea Europeana a dat trei zile Moscovei pentru a calma situatia in timp ce Kievul a hotarat sa prelungeasca decizia de incetare a focului pentru 72 de ore.

In acest context, conform Moody's, Rusia nu este imuna la noile sanctiuni ale grupului G7 si se preconizeaza ca pe viitor situatia economica a tarii se va deteriora si mai mult. Potrivit FMI, Rusia se afla in prezent intr-o recesiune si ar trebui sa incheie anul intr-o crestere lenta de 0,2%. In declaratia sa, Moody's si-a exprimat de asemenea ingrijorarea cu privire la perspectivele de crestere pe termen mediu din Rusia si a problemelor legate de imbatranirea fortei de munca si lipsa unor reforme structurale.