Insurgenti separatisti prorusi au atacat, joi seara, o unitate militara situata in centrul orasului Donetk, in estul Ucrainei, relateaza AFP.

Peste 200 de insurgenti au lansat un ultimatum trupelor din aceasta unitate a Garzii Nationale ucrainene, cerandu-le sa depuna armele. Dupa refuzul militarilor ucraineni de a indeplini aceasta cerinta, separatistii au deschis focul asupra unitatii miliatre, in pofida unui armistitiu care expira vineri seara.

Separatistii au plasat in fata unitatii un vehicul cu geamuri blindate si cu drapel prorus.

Potrivit unui localnic, in interiorul unitatii s-ar afla intre "200 si 300 de persoane".

Garda Nationala a Ucrainei a afirmat intr-un comunicat ca acest atac a fost respins si nu s-a soldat cu niciun ranit. De asemenea, au fost initiate negocieri cu reprezentantii separatistilor.

Aceasta unitate nu a participat la operatiunile militare ucrainene incepute in aprilie impotriva insurgentilor prorusi, in estul Ucrainei.

Un armistitiu de incetare a focului, decretat de Kiev si acceptat de insurgenti, expira vineri, la ora locala 22.00 (22.00, ora Romaniei). Liderii occidentali si Moscova indeamna autoritatile de la Kiev sa prelungeasca acest armistitiu.