Un tanar din Nigeria a fost internat intr-un institut de boli mintale din statul Kano, dupa ce a declarat ca nu crede in Dumnezeu, potrivit unei asociatii umaniste citate de BBC News.

Lui Mubarak Bala, in varsta de 29 de ani, i-ar fi fost administrate fortat medicamente de catre rudele sale musulmane, in pofida faptului ca un medic l-a declarat sanatos.

Uniunea Umanista si Etica Internationala (IHEU) a anuntat ca un grup de activisti din orasul Lagos au cerut unui avocat sa il ajute pe Bala.

Kano este un stat in majoritate musulman, care a adoptat Sharia (legea islamica) in 2000.

Potrivit IHEU, cand Bala le-a spus rudelor ca nu crede in Dumnezeu, acestea au intrebat un doctor daca tanarul este bolnav mintal.

In pofida faptului ca i s-a spus ca nu este nimic in neregula cu el, familia lui Bala a mers insa la un al doilea doctor, care a stabilit ca ateismul tanarului este un efect secundar al unei tulburari de personalitate, a relatat asociatia.

Mubarak Bala, un absolvent de inginerie chimica, a fost internat fortat intr-un spital de boli mintale, dar a reusit sa contacteze activistii cu ajutorul unui telefon introdus pe furis in ospiciu.

Purtatorul de cuvant al IHEU, Bob Churchill, a declarat ca grupul este ingrijorat de "deteriorarea starii sale de sanatate" si a cerut "eliberarea sa imediata".