Un elicopter militar ucrainean care transporta echipamente militare a fost doborat de rebeli in apropiere de orasul Slaviansk din estul Ucrainei, incalcand armistitiul incheiat in urma cu o zi, a declarat un purtator de cuvant al armatei ucrainene, citat de Reuters. Din primele informatii rezulta ca cei noua militari aflati la bordul aeronavei si-au pierdut viata.

Intrebat de reporteri daca un elicopter a fost doborat, purtatorul de cuvant Vladislav Selezniov a confirmat: "Da, a fost doborat".

Intrebat daca se inregistreaza victime, acesta a raspuns: "Era o echipa de 3 oameni, in total noua persoane".

"Erau 9 persoane la bordul elicopterului, un Mi-8. Potrivit primelor informatii, sunt cu totii morti", a precizat Selezniov.

Reprezentantul armatei a precizat ca elicopterul a fost doborat de o racheta trasa de un sistem mobil sol-aer, un tip de armament greu furnizat rebelilor, potrivit Kievului, de catre Moscova. Rusia neaga ca ar fi dotat cu armament insurgentii din estul Ucrainei.

Amintim ca liderii separatistilor pro-rusi din doua principale regiuni din estul Ucrainei au cazut de acord sa respecte o incetare a focului pana pe 27 iunie, dupa cum a anuntat luni unul dintre ei, Alexander Boroday, citat de Reuters.

Intr-o declaratie sustinuta dupa intalnirea cu un "grup de contact" din care au facut parte un fost presedinte ucrainean, emisarul Moscovei la Kiev si un reprezentant OSCE, Boroday a anuntat:

"Consultarile s-au incheiat cu autoritatile Republicilor Luhansk si Donetsk acceptand sa mentina la randul lor o incetare a focului pana pe data de 27".