Un granicer sud-coreean a ucis sambata cinci colegi din unitatea din care face parte, stationata la frontiera cu Coreea de Nord, si a fugit, a anuntat un purtator de cuvant al armatei, transmite Mediafax.

"A impuscat cinci colegi si a ranit alti cinci, dupa care a fugit cu pusca si munitia" asupra sa, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant militar.

El nu a putut sa prezinte vreo explicatie cu privire la motivul carnagiului, care a avut loc imediat dupa ora locala 20.00 (15.00, ora Romaniei) intr-un post de garda din sectiunea de est a frontierei dintre cele doua Corei, o portiune plasata sub o supraveghere atenta.

Acest post de garda se afla chiar la marginea zonei demilitarizate de la linia de demarcatie dintre cele doua tari.

Potrivit purtatorului de cuvant, cei cinci militari raniti au fost spitalizati, iar autorul atacului a fost dat in urmarire si este cautat.

Razboiul Coreei (1950-1953) s-a terminat cu un armistitiu si nu cu un tratat de pace, cele doua tari aflandu-se in continuare, in mod teoretic, in razboi.

Zona demilitarizata este considerata ultima frontiera a Razboiului Rece dintre Coreea de Nord - o putere nucleara stalinista condusa cu o mana de fier de catre dinastia Kim - si Coreea de Sud, capitalista.

Un numar mare dintre granicerii aflati in post la frontiera intercoreeana sunt tineri recrutati care efectueaza serviciul militar obligatooriu.