Rusia s-a declarat "surprinsa" de acuzatiile aduse de NATO privind o concentrare de trupe rusesti la frontiera cu Ucraina, dand asigurari ca este vorba despre masuri pentru intarirea protectiei granitei, decise in urma cu mai multe saptamani, transmite AFP.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a acuzat joi Rusia ca recurge la o "noua intarire" a prezentei sale militare de la granita cu Ucraina, pe care a calificat-o drept "un nefericit pas inapoi".

"Suntem surprinsi de aceste declaratii privind o presupusa masare de trupe rusesti la frontiera cu Ucraina. In acest caz nu este vorba despre nicio masare, ci de masuri care vizeaza consolidarea protectiei frontierelor Rusiei|, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinul, Dmitri Peskov, citat de agentiile de presa ruse.

"In ceea ce priveste numarul de forte armate (implicate - n.red.), acesta este determinat de necesitatea de a asigura un nivel de securitate adecvat la frontiera", a adaugat Peskov.

Reprezentantul Kremlinului a aratat, de asemenea, ca aceste masuri au fost luate la "ordinul direct" al presedintelui rus Vladimir Putin "in urma cu cateva saptamani", din cauza "incalcarilor frecvente" ale granitei din partea ucraineana "inclusiv cu echipamente militare".