Aproximativ 300 de persoane au defilat joi in centrului Tunisului pentru a denunta actul "terifiant" al unui tunisian care si-a ars de vie fata de 13 ani, la finele lunii mai, deoarece a mers la scoala in compania unui baiat, scrie AFP.

"Nu violentei impotriva femeilor si copiilor?, "Nimeni nu este la adapost", "Eya este victima extremismului si a fanatismului", se citea pe pancartele manifestantilor.

"Este o crima odioasa si terifianta, iar acest mars este un strigat de durere. Imi este frica pentru copiii nostri", a spus Radhia Ammar, una dintre participantii la acest "mars al tacerii pentru Eya", numele adolescentei arse de vie.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, tatal tinerei, care locuia in Tunis, a stropit-o cu benzina si apoi a ars-o de vie dupa ce a vazut-o pe strada cu un baiat, a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului, Allala Rhouma.

Barbatul a fost arestat iar Eya a murit la cateva zile dupa ce a fost internata.

Organizatorii marsului au cerut autoritatilor si societatii civile sa "actioneze pentru ca aceste crime odioase sa nu mai fie niciodata tolerate" si sa "protejeze drepturile copiilor" si ale femeilor.