Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a apreciat sambata ca protestele violente din fata ambasadei Rusiei de la Kiev au fost initiate cu scopul de a ocupa cladirea reprezentantei si de a provoca "varsarea de sange", relateaza agentia RIA Novosti.

"Diplomatii nostri considera ca scopul protestatarilor a fost de a ocupa ambasada. De asemenea, avem motive sa credem ca ei au vrut sa provoace o varsare de sange", a afirmat Lavrov, potrivit Mediafax.

Ministrul rus de Externe a adaugat ca un rol important in desfasurarea acestor proteste l-a jucat batalionul "Azov", care "a fost creat si sponsorizat de actualul guvernator al regiunii Dniepropetrovsk, Igor Kolomoiski".

El a condamnat actiunile violente ale manifestantilor si si-a exprimat "dezamagirea" fata de pozitia Occidentului, care "a refuzat sa ne sustina in aceasta situatie".

"Occidentalii, care sustin autoritatile de la Kiev, au un prilej bun de a se gandi cum aceste autoritati isi respecta atributiile", a adaugat Lavrov.

Sute de persoane au atacat, sambata seara, ambasada Rusiei din Kiev, dupa ce insurgenti prorusi au doborat un avion militar ucrainean, provocand moartea a 49 de persoane.