Ora 13:03 Negocierile cruciale pe tema gazelor desfasurate intre Rusia, Ucraina si UE, pe ultima suta de metri pentru a evita o taiere a aprovizionarii vor fi reluate duminica seara la ora locala 19:00 (16:00 GMT) la Kiev, a anuntat un purtator de cuvant al companiei ucrainene Naftogaz.

"Negocierile au fost programate pentru ora 19:00. Negociatorii vor fi aceeasi", a declarat purtatoarea de cuvant Aliona Osmolovska.

Discutiile de sambata seara au avut loc intre ministrul ucrainean al energiei Iuri Prodan, comisarul european pentru energie Guenther Oettinger si CEO-ul Gazprom Alexei Miller.

Purtatorul de cuvant al gigantului rus Gazprom, Serghei Kuprianov, a declarat duminica dimineata, citat de ITAR-TASS, ca negocierile in problema gazelor desfasurate in noaptea de sambata spre duminica la Kiev intre Rusia si Ucraina, cu medierea UE, s-au incheiat fara rezultat.

Reprezentantul Gazprom preciza ca nu a fost stabilit un termen pentru o noua runda de discutii pe acest subiect, cu toate ca anterior comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger, si ministrul ucrainean al Energiei, Iuri Prodan, anuntau ca negocierile vor continua si pe parcursul zilei de duminica.

''Negocierile de sambata de la Kiev cu Ministerul ucrainean al Energiei s-au incheiat in jurul orei 03:00 noaptea, ora Moscovei, fara rezultat. Noi termene de negocieri nu au fost fixate'', a declarat Kuprianov.

Ministrul ucrainean al energiei, Iuri Prodan, a anuntat ca negocierile vor continua si pe parcursul zilei de duminica, transmite AFP.

"Nicio solutie nu a fost gasita, negocierile vor continua duminica dimineata", a declarat ministrul ucrainean.

Dupa esecul rundei de negoecieri, CEO-ul Gazprom Alexei Miller a parasit hotelul din Kiev unde a avut loc intalnirea tripartita fara a face nicio declaratie.

Noile negocieri au inceput sambata seara la Kiev intre Ministrul ucrainean al Energiei Iuri Prodan, CEO Gazprom Alexei Miller si comisarul european pentru Energie Guenther Oettinger pentru a evita taierea gazelor rusesti catre Ucraine, miscare prevazuta pentru luni si care ar putea perturba aprovizionarea in Europa.