Secretarul generla al NATO, Anders Fogh Rasmussen, si-a exprimat ingrijorarea, vineri, cu privire la informatiile potrivit carora insurgentii pro-rusi din Ucraina sunt dotati cu armament greu din Rusia, inclusiv cu tancuri, transmite AFP.

"Sunt ingrijorat de informatiile potrivit carora grupuri armate pro-ruse detin armament greu provenind din Rusia, inclusiv tancuri", a declarat Rasmussen intr-un comunicat.

"Am vazut informatii potrivit carora tancuri rusesti si alte vehicule blindate ar fi traversat frontiera de est a Ucrainei. Daca aceste informatii se confirma, ar marca o escaladare serioasa a crizei din estul Ucrainei", a adaugat el.

Rasmussen "indeamna in continuare Rusia sa finalizeze retragerea fortelor sale militare de la frontiera, sa stopeze fluxul de arme si de combatanti si sa-si exercite influenta asupra separatistilor pentru ca acestia sa depuna armele si sa renunte la violenta".

Presedintia ucraineana a afirmat joi ca "rebelii din est au folosit pentru prima data tancuri, descinzand din Rusia".

Guvernul de la Kiev a anuntat vineri ca fortele ucrainene au reluat controlul asupra importantului oras-port Mariupol, de la granita cu Rusia, dupa lupte grele cu separatistii.