Un cetatean roman a fost inculpat, joi, pentru ca a spart conturile de e-mail ale unor persoane celebre, printre care un membru al familiei fostilor presedinti Bush, scrie AFP.

Departamentul american al Justitiei a anuntat ca Lehel Lazar, in varsta de 42 de ani, cunoscut sub pseudonimul "Guccifer", a fost inculpat pentru fauda online, acces neautorizat la calculatoare securizate, furt de identitate in forma agravata si obstructionarea justitiei.

Barbatul executa deja o pedeapsa de sapte ani de inchisoare in Romania, unde a fost arestat in ianuarie si condamnat pentru ca a piratat conturile de e-mail ale unor personalitati din tara, printre care cel al directorului SRI.

Aceasta inculpare din SUA intervine la un an de la deschiderea unei anchete in urma descoperirii unor brese in conturile de e-mail ale mai multor membri ai familiei Bush.

Potrivit site-ului The Smoking Gun, hackerul a publicat fotografii personale si e-mailuri private apartinand fostilor presedinti si ai apropiatilor lor. Hackerul a interceptat imagini trimise de George W. Bush surorii sale, cu tablouri pe care le-a pictat, intre care un autoportret in care apare facand dus.