Miscarea Cinci Stele (M5S), formatiunea anti-establishment a fostului actor de comedie italian Beppe Grillo, s-a pronuntat in majoritate, joi, in cadrul unui referendum online, pentru o alianta in Parlamentul European cu formatiunea britanica UKIP a eurofobului Nigel Farage, potrivit rezultatelor acestei consultari interne, citate de AFP.

Militantii M5S au urmat in majoritate recomandarile lui Grillo, in cadrul acestui referendum intern organizat pe blogul miscarii Cinci Stele.

Partidul lui Farage a obtinut astfel 23.000 de voturi din cele 29.000 exprimate (aproape 80%), in timp ce 3.533 de voturi (12%) au fost pentru ramanerea in grupul celor neafiliati, iar 2.930 (10%) au dorit o alianta cu conservatorii.

Polemicile sunt insa aprinse in interiorul M5S, multi fiind furiosi ca o alianta cu Verzii nu a figurat printre optiuni, iar diviziunile in cadrul miscarii italiene se intensifica in continuare.

Nigel Farage a salutat acest vot, apreciind ca, impreuna cu Grillo, "vor forma o echipa de vis care va da cosmaruri Bruxellesului".