Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a sosit la Chisinau pentru a semna patru acorduri de sustinere financiara in valoare de circa 50 de milioane de euro, transmite Deschide.md. Intr-o conferinta de presa comuna cu premierul Iurie Leanca, Barroso a vorbit despre Republica Moldova drept "lider al Parteneriatului Estic" si a spus ca "viitorul european al Republicii Moldova nu este un proiect al unei persoane sau al unui partid, trebuie sa fie un proiect al intregii natiuni", potrivit Publika.md.

"Uniunea Europeana are o piata mare, care va oferi locuri de munca, dar avem si instrumente importante de asistenta financiara. Daca vor fi reforme noi vom putea oferi sprijin asa cum am facut si astazi. Atunci cand Moldova isi propune un obiectiv el devine realitate. Reformele sunt mai importante decat partidele politice. In aceste eforturi Moldova nu este singura, noi va oferim sprijin. Stiu ca reformele sunt dificile, dar nu exista niciun motiv pentru a le amana", a mai spus Barroso.

Presedintele Comisiei Europene a venit la Chisinau alaturi de comisarul european pentru extindere, Stefan Fule. Pe langa intalnirea cu premierul Leanca, Barroso are in program intalniri cu presedintele Nicolae Timofti, cu presedintele Parlamentului si cu liderii partidelor politice, inclusiv ai Partidului Comunist.