Interpolul a emis miercuri o alerta internationala de tip "notificare portocalie" (Orange Notice), la cererea Canadei, dupa evadarea cu elicopterul, la 7 iunie, a trei detinuti "considerati drept periculosi" dintr-un centru de detentie din Quebec, relateaza AFP.

Cei trei barbati - Yves Denis, in vasta de 35 de ani, Denis Lefebvre, de 53 de ani, si Serge Pomerleau, de 49 de ani - urmau sa fie judecati pentru "trafic de droguri, omor si apartenenta la grup de crima organizata", precizeaza intr-un comunicat organismul international de cooperare politieneasca cu sediul la Lyon, in Franta.

Interpol a transmis aceasta "notificare portocalie" celor 190 de tari membre "pentru a ajuta politia sa-i localizeze si sa-i aresteze pe fugari si pentru a alerta cu privire la periculozitatea lor".

"Se recomanda oricarei persoane care ii recunoaste sa nu ii abordeze si sa semnaleze prezenta lor la politia locala sau nationala", adauga comunicatul.

"Notificarile portocalii" sunt emise pentru "orice act sau eveniment care ar putea constitui un risc pentru siguranta si securitatea cetatenilor, in intreaga lume", precizeaza Interpol.