Un Suhoi T-50, avionul invizibil de vanatoare-bombardier de a cincea generatie care urmeaza sa intre in serviciul armatei ruse in 2016, a luat foc marti, la aterizare, in apropiere de Moscova, a anuntat constructorul aparatului, citat de AFP.

"In timpul aterizarii avionului, un fum a fost vazut deasupra circuitului aer pe partea dreapta, si apoi un incendiu s-a declansat. Focul a fost stins rapid. Avionul trebuie reparat", a spus constructorul aerian Suhoi, intr-un comunicat.

Acest incident, care a avut loc pe aerodromul moscovit Gromov, nu s-a soldat cu raniti si nu ar urma sa puna sub semnul intrebarii programul de teste pentru T-50, a subliniat constructorul.

In 2011, o problema la motor a intrerupt decolarea unui Suhoi T-50 in timpul unei demonstratii la salonul international aeronautic Maks, in apropiere de Moscova.

T-50, singurul tip de avion de vanatoare de a cincea generatie produs de Rusia, si al carui prim zbor de incercare a avut loc in ianuarie 2010, trebuie sa echipeze fortele aeriene incepand cu 2016.

Destinat sa devina concurentul avionului american F-22, aparatul se afla in centrul programului de modernizare al armatei ruse, devansata tehnologic de occidentali.

Acest aparat, dezvoltat in cooperare cu India, costa circa 100 de milioane de dolari, potrivit estimarilor expertilor.