O tanara studenta a fost agresata sexual de un grup de barbati in timp ce egiptenii sarbatoreau duminica investitura presedintelui Abdel Fattah al-Sissi in piata Tahrir din Cairo, potrivit unei inregistrari video postate pe internet, scrie AFP.

Imaginile, care par sa fi fost filmate cu un telefon mobil, arata o tanara femeie aproape dezbracata si acoperita de rani si de sange, escortata e politisti spre o ambulanta. O multime de barbati se agita in jurul convoiului.

Un oficial al fortelor de securitate a autentificat luni imaginile agresiunii impotriva studentei de 19 ani, confirmand ca victima a fost transportata la spital.

O ancheta a fost deschisa si sapte barbati au fost arestati, fiind suspectati ca au fost implicati in alte trei cazuri de hartuire sexuala.

Dupa revolutia din 2011, in urma careia Hosni Mubarak a fost alungat de la putere, situatia s-a inrautatit pentru femei, care sunt atacate in mod frecvent in timpul manifestatiilor publice, in special in piata Tahrir.

Presedintia egipteana a anuntat in 5 iunie adoptarea unei serii de sanctiuni impotriva hartuirii sexuale, care merg de la amenda la inchisoare cu executare.

Videoclipul poate fi urmarit aici (Atentie, imagini violente!)