O echipa de interventie incearca sa salveze un barbat in varsta de 52 de ani, ranit dupa ce a cazut intr-o pestera cu o adancime de 1000 metri din Germania, o operatiune care ar putea dura mai multe zile, relateaza BBC. Potrivit presei germane, barbatul este unul dintre cercetatorii care au descoperit pestera in urma cu cativa ani.

Echipaj de interventie in pestera RiesendingFoto: Captura video

Peste Riesending este cea mai adanca din Germania. Colegul barbatului ranit a reusit sa revina la suprafata si sa anunte accidentul in 12 ore.

Circa 200 de persoane sunt implicate in operatiunea de langa Berchtesgaden, in sudul Germaniei, echipa fiind formata din salvatori germani, austrieci si elvetieni.

Barbatul, care era impreuna cu doi prieteni intr-o excursie in muntii Untersberg, a suferit mai multe rani la cap si la torace in cadere, duminica dimineata. Desi purta casca de protectie, aceasta nu l-a protejat la impactul cu rocile.

“Este constient insa nu se simte bine”, a declarat un oficial.

In timp ce unul dintre colegi s-a dus dupa ajutor, celalalt a ramas langa el.

Intrarea in aceasta pestera a fost descoperita in 1995, insa exploratorii au inceput sa investigheze sistemul pesterii doar in ultimii 10 ani, care are mai multe canioane si puturi verticale.

Acest sistem complex al pesterii fac din incercarea de salvare a barbatului o operatiune riscanta.