Rusia ar putea anula regimul preferential de vize pentru Republica Moldova in cazul in care aceasta alege sa semneze Acordul de Asociere cu UE, a declarat pentru publicatia rusa RBK seful Departamentului din cadrul Ministerului pentru Cooperare cu CSI Alexandr Tibluski, potrivit Agora.md.

Ministerul de Dezvoltare Economica din Rusia sustine ca Acordul de Asociere Republica Moldova - UE ar putea complica relatiile comerciale cu Rusia generand riscuri pentru lucratorii migranti.

"In cazul in care se simplifica procedurile cu UE, atunci la noi apar riscurile de migratie masiva lucratorilor. De aceea, noi am putea renunta la regimul preferential cu Rusia si trece la cel in regim normal", a declarat Alexandr Tibluski.

Oficialul rus va efectua o vizita de lucru la Chisinau intre 9-11 iunie pentru a discuta despre relatiile comerciale si economice viitoare.

In prezent, pentru a intra pe teritoriul Federatiei Ruse, cetatenii Republicii Moldova nu au nevoie de viza de intrare insa, potrivit regulamentului, pot sta pe teritoriul statului vecin cel mult 90 de zile.