Presedintele rus, Vladimir Putin, a sosit joi seara la Palatul Elysee, pentru a lua cina cu omologul sau francez, Francois Hollande, urmand sa discute despre criza din Ucraina, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea franceza.

Putin, care se afla in Franta cu ocazia ceremoniilor marcand Debarcarea in Normandia, a fost primit pe treptele palatului prezidential cu o strangere de mana de catre Hollande si alti doi oficiali.

Anterior, presedintele Rusiei s-a intalnit cu premierul britanic, David Cameron, intr-un salon privat al Aeroportului Charles-de-Gaulle din Paris.

La randul sau, Hollande, inainte de intalnirea cu Putin, a participat la un dineu cu presedintele american, Barack Obama, care a avertizat ca Rusia are la dispozitie cel mult patru saptamani pentru stabilizarea situatiei din Ucraina, in caz contrar urmand sa fie aplicate noi sanctiuni, potrivit Mediafax.

"Domnul Vladimir Putin are posibilitatea de a reveni pe drumul drept al legislatiei internationale", a declarat Obama, adaugand "vom vedea ce va face domnul Putin in doua, trei, patru saptamani".