Presedintele rus Vladimir Putin a dat dovada de o "carisma rece" in primul primul interviu acordat presei occidentale de la izbucnirea crizei din Ucraina, la care s-a prezentat cu o intarziere de cateva ore si fara sa ceara inainte temele intrebarilor, au relatat jurnalistii de la TF1 si Europe1, potrivit Mediafax. Interviul urmeaza sa fie difuzat miercuri seara, inainte de sosirea liderului rus in Franta pentru ceremoniile organizate cu ocazia debarcarii aliatilor in Normandia.

Vladimir PutinFoto: Agerpres/Xinhua

"Interviul nu a fost pregatit. Nici Putin si nici consilierii sai nu au incercat sa cunoasca inainte temele intrebarilor", a dezvaluit jurnalistul Jean-Pierre Elkabbach de la postul de radio Europe1. "De fapt, presedintele rus stapaneste aceste teme, traieste cu ele. Poate improviza", a adaugat jurnalistul.

Cu toate acestea, presedintele rus i-a lasat pe cei doi jurnalisti sa astepte cateva ore, a mai relatat jurnalistul de la postul Europe1, care considera ca aceasta nu a fost, cel mai probabil, o strategie de intimidare.

Jean-Pierre Elkabbach a mai dezvaluit ca, in timpul interviului, Vladimir Putin a avut "un fel de carisma rece". Jurnalistul a afirmat ca liderul de la Kremlinul a lasat impresia unei persoane cu o "energie fara exuberanta, cu fermitatea si rigiditatea brutala a unui timid".

Presedintele rus a vorbit, intr-un interviu pentru postul de televiziune TF1 si postul de radio Europe1, ce va fi difuzat miercuri seara, despre criza din Ucraina si relatia Rusiei cu Statele Unite.

Presedintele rus a criticat in acest interviu "agresivitatea" politicii americane si a asigurat ca este deschis la un dialog cu omologul sau Barack Obama, in pofida disensiunilor referitoare la criza din Ucraina.