​Un american a comis un atentat sinucigas in Siria, a anuntat Departamentul de Stat al SUA, informatie confirmata si de catre presa, relateaza AFP.

"Pot confirma ca aceasta persoana este un cetatean american", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, refuzand sa ofere detalii suplimentare referitoare la cetateanul american, indicand succint ca acesta "a fost implicat intr-un atentat sinucigas cu o bomba, in interiorul Siriei".

Publicatia The New York Times a raportat vineri ca este vorba de un american care a crescut in Florida, in varsta de 20 de ani, cu origini din Orientul Mijlociu.

Barbatul, care a fost identificat in cadrul forumurilor jihadiste sub pseudonimul Abu Huraira al-Amriki (pseudonim care se traduce "Americanul"), a ajutat la desfasurarea unui bombardament care a implicat un camion, duminica, in provincia nordica Idlib.

Potrivit unui oficial citat de New York Times, autoritatile cred ca atacul a avut loc in cadrul celei de-a doua vizite in Siria a acestui barbat, care a venit in tara pentru a lupta impreuna cu militantii islamisti, care se opun regimului Bashar al-Assad.