Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa a anuntat vineri ca a pierdut contactul cu o a doua echipa de observatori, arestata joi seara de barbati inarmati la Severodonetsk, in estul separatist pro-rus al Ucrainei, scrie AFP.

"Misiunea de observare speciala a OSCE a pierdut ieri (joi) in jurul orei 19,00 contactul cu mai multi membri ai echipei sale" formate din patru straini si un translator ucrainean care lucrau in regiunea Lugansk, a precizat OSCE pe contul sau de Facebook. "Echipa a fost arestata la Severodonetsk de barbati inarmati", precizeaza organizatia.

OSCE nu are nicio stire din 26 mai despre o alta echipa formata din patru cetateni straini, care a disparut in regiunea Donetsk.

"Premierul" autoproclamatei Republici a Donetskului, Alexandr Borodai, a declarat joi ca nu are nicio informatie despre acesti patru observatori ai OSCE.

Cateva ore mai devreme, autoproclamatul primar al Slavianskului, Viaceslav Ponomarev, afirmase ca cei patru observatori - un danez, un estonian, un turc si un elvetian - se afla in mainile trupelor sale.

Un alt grup de 11 observatori a fost de asemenea arestat pentru scurt timp in regiunea Donetsk.

Sapte observatori OSCE au fost arestati timp de opt zile de rebelii pro-rusi din Slaviansk, bastion al insurgentilor inarmati pro-rusi, inainte de a fi eliberati in 3 mai.