Rusia isi retrage soldatii aflati la frontiera cu Ucraina, a confirmat joi secretarul de stat american, John Kerry, care a denuntat totodata patrunderea in estul Ucrainei a unor luptatori ceceni prorusi, scrie AFP.

"Trupele care se aflau la frontiera se retrag spre Moscova, nu spre Kiev", a declarat John Kerry la postul american de televiziune PBS, confirmand ce a constatat marti un oficial de la Pentagon.

In schimb, "exista dovezi potrivit carora luptatori rusi au trecut frontiera, personal din Cecenia antrenat in Rusia trece granita pentru a agita spiritele, pentru a se angaja in lupte", a acuzat John Kerry.

Seful diplomatiei de la Washington a discutat miercuri la telefon cu omologul sau rus, Serghei Lavrov, potrivit Departamentului de Stat.

Mass-media din Ucraina au scris in aceste zile ca soldati ceceni se afla la Donetk, bastion al separatistilor prorusi. Dar miercuri, presedintele cecen, Ramzan Kadirov, a dezmintit ca ar fi trimis militari care sa lupte alaturi de rebelii din estul Ucrainei, fara sa excluda ca luptatori ceceni s-ar fi putut alatura de bunavoie separatistilor.

Casa Alba si-a exprimat "ingrijorarea" in legatura cu accesul la arme sofisticatem a rebelilor prorusi din Ucraina, dupa moartea a 12 soldati ucraineni intr-un elicopter doborat de insurgenti.