Casa Alba si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu armele sofisticate detinute de rebelii prorusi din estul Ucrainei, dupa ce un elicopter cu 12 militari ucraineni la bord a fost doborat joi de insurgenti, potrivit Mediafax.

"Suntem ingrijorati de violentele care continua in estul Ucrainei, de informatii despre faptul ca separatistii au doborat un elicopter militar ucrainean", a declarat purtatorul de cuvant al Executivului american, Jay Carney.

"Inca nu putem confirma amanunte legate de aceste informatii, dar suntem preocupati de faptul ca separatistii continua sa aiba acces la arme sofisticate si la asistenta externa", a adaugat Carney, intr-o conferinta de presa, sugerand ca Moscova furnizeaza arme rebelilor.

Rusia a dezmintit deja aceste acuzatii.

Un elicopter de tip Mi-8 ucrainean a fost tinta unei rachete sol-aer portabile de provenienta rusa in apropierea bastionului prorus Slaviansk, a afirmat presedintele interimar ucrainean, Oleksandr Turcinov.

De asemenea, Carney a facut apel la eliberarea celor patru observatori OSCE capturati de separatisti din orasul Slaviansk.

"Este inacceptabil ca observatorii sa fie retinuti, trebuie eliberati imediat. Cerem Rusiei sa-si foloseasca influenta asupra acestor grupari pentru ca acestea sa-i elibereze pe observatori, sa renunte la arme si sa participe la procesul politic", a insistat purtatorul de cuvant american.