Secretarul de Stat american, John Kerry, i-a transmis omologului rus ca este ingrijorat de luptatorii straini, inclusiv ceceni, care trec granita din Rusia in Ucraina, a anuntat joi Departamentul de Stat american, potrivit Reuters

Intr-o convorbire telefonica desfasurata joi, Kerry i-a solicitat lui Serghei Lavrov ca Rusia sa inceteze sa sprijine separatistii ucraineni si sa le ceara sa puna jos armele, a precizat purtatoarea de cuvant a institutiei americane, Jen Psaki.

Amintim ca separatistii din estul Ucrainei au doborat un elicopter al armatei ucrainene in apropiere de bastionul lor din Slaviansk, ucigand 12 soldati, relateaza AFP. Presedintele interimar Turcinov vorbise intr-o prima etapa de 14 morti, inainte ca Garda Nationala sa publice un bilant de 12 morti si o persoana grav ranita.

Este una dintre cele mai negre zile pentru armata ucraineana de la lansarea operatiunilor impotriva insurgentilor din estul tarii. In 22 mai, 17 militari au fost ucisi: 16 in orasul Volnovaha, in regiunea Donetsk, si unul in urma unui atac al insurgentilor in regiunea vecina Lugansk.