Presedintele ucrainean Petro Poroshenko a afirmat, intr-un interviu acordat cotidianului german Bild, ca va discuta cu omologul sau rus Vladimir Putin in vederea "aplanarii crizei si ajungerii la pace" in estul Ucrainei, transmite AFP.

"Vom avea discutii cu Putin, pentru a aplana criza si pentru a se ajunge la pace. Cand si unde vor avea loc aceste discutii, n-a fost decis deocamdata", a declarat presedintele ucrainean, raspunzand astfel publicatiei germane, care l-a intrebat daca va profita de participarea sa la ceremoniile de comemorare a Debarcarii aliatilor in Normandia, la care va asista de asemenea Vladimir Putin, pentru a avea un dialog cu omologul sau rus.

Miercuri, presedintele francez Francois Hollande a anuntat ca l-a invitat pe Petro Poroshenko, ales duminica, din primul tur, presedinte al Ucrainei, sa participe la ceremoniile de pe 6 iunie.

"Suntem foarte bucurosi de posibilitatea care ne este oferita de a participa la aceasta manifestatie foarte speciala in Franta", a mai spus Poroshenko cu privire la acest subiect.

Presedintele ucrainean a adaugat ca a fost invitat de mai multe tari sa efectueze vizite de stat, insa el a confirmat ca prima sa deplasare in strainatate va avea loc in Polonia.

In ajunul ceremoniilor ce vor fi organizate in Normandia (nord-vestul Frantei), Hollande ar urma sa-l primeasca la Palatul Elysee pe Vladimir Putin, cu care va discuta in special despre criza ucraineana.

In afara de Poroshenko si Putin, presedintele american Barack Obama si cancelarul german Angela Merkel vor fi de asemenea prezenti in Normandia pe 6 iunie.