Fortele ucrainene au "suferit pierderi" in cursul unui atac produs miercuri asupra uneia din unitatile sale militare din orasul Lugansk, unul din bastioanele separatistilor pro-rusi din estul tarii, potrivit unui comunicat al Garzii nationale, citat de AFP.Unitatea militara 3035 a Garzii nationale, cu baza in Lugansk, alcatuita din voluntari si atasata Ministerului de Interne, a fost atacata miercuri, a anuntat sursa citata. "O confruntare este in curs. Sunt pierderi atat in randul soldatilor ucraineni, cat si al atacatorilor", a precizat Garda nationala pe site-ul sau.

Ora 07:30 Presedintele in exercitiu al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), Didier Burkhalter, a afirmat, miercuri, ca retinerea observatorilor in estul Ucrainei constituie un "act de sabotaj", in contextul in care o echipa a acestei organizatii a fost data disparuta, potrivit Mediafax.

Ora 23:55 Presedintele ucrainean Petro Poroshenko a afirmat, intr-un interviu acordat cotidianului german Bild, ca va discuta cu omologul sau rus Vladimir Putin in vederea "aplanarii crizei si ajungerii la pace" in estul Ucrainei.

Ora 23:30Premierul ucrainean Arseni Iateniuk, la o conferinta alaturi de Merkel, premierul Republicii Moldova si cel al Georgiei: "Nu va mai exista vreodata un zid al Berlinului in Europa", potrivit Mediafax."Zidul Berlinului a cazut si nu va mai exista vreodata un zid al Berlinului in Europa", a declarat Arseni Iateniuk, intr-o conferinta de presa la care au mai participat cancelarul german Angela Merkel si sefii de Guvern ai Republicii Moldova, Iurie Leanca, si Georgiei, Irakli Garibasvili.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut miercuri "masuri de urgenta" pentru a pune capat "baii de sange" din estul Ucrainei, regiune care a fost si marti teatrul unor confruntari sangeroase in bastionul separatist Donetsk, transmite AFP.

"Nu poate exista nicio justificare pentru continuarea operatiunii punitive a autoritatilor de la Kiev in sud-estul tarii", a declarat Lavrov in cursul unei convorbiri telefonice cu omologul sau german Frank-Walter Steinmeier, potrivit unui comunicat difuzat de MAE rus.

"Este absolut necesar sa fie luate masuri urgente pentru a se pune capat baii de sange si pentru a fi lansat un dialog complet in Ucraina", a adaugat el, in contextul in care premierul ucrainean Arseni Iatseniuk se afla in Germania.

Marti, armata ucraineana a anuntat ca a preluat controlul asupra aeroportului din Donetsk, oras din estul tarii, dupa lupte cu insurgentii pro-rusi soldate cu 40 de morti, in timp ce OSCE a anuntat ca a pierdut contactul cu patru dintre observatorii sai.