Presedintele francez Francois Hollande a declarat marti ca se va intalni "fata in fata", cu omologul sau rus, Vladimir Putin, la ceremoniile de comemorare a debarcarii Aliatilor in Normandia, la 6 iunie.

"L-am invitat pe Putin in data de 6 iunie" si "vom avea discutii", inclusiv cu privire la criza din Ucraina, a spus Hollande, la un summit UE de la Bruxelles . El considera ca presedintele rus trebuie "sa-l recunoasca acum" pe presedintele Ucrainei, Petro Porosenko ales duminica "si faca astfel incat sa aiba loc o detensionare a situatiei" in Ucraina.

In data de 24 mai, Putin a spus el este gata sa poarte discutii cu Hollande pentru a "discuta chestiuni legate de relatiile bilaterale si de agenda internationala".

Ceremoniile din Normandia vor avea loc a doua zi dupa summitul G7 de la Bruxelles, organizat dupa decizia occidentalilor de a anula G8 de la Soci si de a suspenda Moscova din acest grup din cauza alipirii Crimeei la Rusia.

La randul sau, Casa Alba a anuntat ca nu intentioneaza sa organizeze vreo intalnire intre presedintele Barack Obama si Vladimir Putin.