Liderii europeni au decis marti sa revizuiasca prioritatile UE ca raspuns la valul eurosceptic de la alegerile pentru Parlamentul European, inainte de numirea urmatorului presedinte al Comisiei.

Sefii de stat si de guvern din cele 28 de state s-au reunit la Bruxelles, la doua zile dupa alegerile care au pozitionat extrema dreapta in frunte in Franta, si au asigurat o victorie istorica eurofobilor UKIP in Marea Britanie, scrie AFP.

Lideri UE i-au dat "mandat" presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, pentru "consultari cu Parlamentul European, grupurile parlamentare, de indata ce acestea s-au format", precum si liderii lor.

Discutiile trebuie sa ajunga la "numiri", incepand cu presedintele Comisiei si la precizarea"prioritatilor" pentru urmatorii cinci ani, a spus Rompuy, dupa o cina patru ore intre cei 28, la Bruxelles .

Van Rompuy a spus ca s-a intalnit cu Jean - Claude Juncker, candidatul PPE, partidul de centru-dreapta care a castigat alegerile. Dar alegerea urmatorului sef al executivului UE este inca departe de a se realiza, mai scrie sursa citata.