Scrutinul prezidential din Egipt a fost prelungit pana miercuri seara, "pentru a permite un numar cat mai mare de voturi", potrivit puterii conduse de facto de fostul sef al armatei, Abdel Fattah el-Sissi, considerat favorit pentru a deveni noul presedinte egiptean, relateaza AFP.

Numerosi comentatori si jurnalisti denuntau, la televiziune, o participare slaba, in timp ce marti sectiile de votare din mai multe cartiere din Cairo erau goale, anunta Mediafax.

Maresalul el-Sisi, in prezent in retragere, conduce de facto tara dupa ce l-a inlaturat de la putere, la 3 iulie 2013, pe Mohamed Morsi, singurul presedinte ales democratic in Egipt. El-Sisi este cotat cu prima sansa in alegeri, dupa ce a devenit extrem de popular pentru lansarea unei represiuni implacabile si sangeroase impotriva sustinatorilor lui Morsi, in special Fratii Musulmani.

Odata cu prelungirea duratei de desfasurare a alegerilor prezidentiale din Egipt, o tara in care portretele lui el-Sisi sunt prezente peste tot, acest scrutin ia si mai mult forma unui plebiscit.