Armata Nigeriei a anuntat luni ca cele peste 200 de tinere rapite la mijlocul lui aprilie de gruparea islamista nigeriana Boko Haram au fost localizate, insa nu a precizat unde anume, potrivit Mediafax.

"Vestea buna pentru fete este ca stim unde se afla, insa nu putem sa va spunem" locul, a declarat seful Statului Major al Fortelor Aeriene ale Nigeriei, maresalul Alex Badeh, pentru jurnalistii aflati in fata Ministerului Apararii din Abuja.

Doua sute saptezeci si sase de eleve - dintre care 223 se afla si acum in captivitate - au fost la mijlocul lui aprilie, la Chibok (nord-estul Nigeriei), fapt ce a starnit o emotie puternica la nivel international, iar mai multe tari s-au mobilizat in vederea gasirii acestora.

Presedintele nigerian Goodluck Jonathan, criticat pentru lipsa de reactie in acest caz, a exclus recent efectuarea unui schimb de prizonieri - tinerele in schimbul islamistilor detinuti in inchisorile statului - cu Boko Haram, o optiune evocata de liderul gruparii, Abubakar Shekau.