O revenire a Crimeei in cadrul Ucrainei, asa cum cere presedintele nou ales Petro Poroshenko, este "in afara discutiei" deoarece peninsula este acum teritoriu rusesc, a declarat luni purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de AFP.

"Crimeea este o regiune a Federatiei Rusiei si revenirea sa in cadrul Ucrainei este in afara discutiei", a spus Peskov, citat de agentia de presa Ria Novosti.

Miliardarul pro-occidental Petro Poroshenko, ales presedinte al Ucrainei din primul tur, a declarat in mai multe randuri ca peninsula Criméea "a fost si ramane ucraineana" si ca statutul sau "nu este negociabil".

Peninsula a fost anexata in martie de Rusia dupa un referendum contestat de autoritatile de la Kiev si de statele occidentale. Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, s-a deplasat in Crimeea in ziua alegerilor ucrainene pentru presedintie, duminica, si a distribuit locuitorilor pasapoarte rusesti.

Rusia s-a declarat "pregatita pentru dialog cu Petro Poroshenko", fara a preciza insa daca recunoaste legitimitatea noului presedinte.