Elliot Rodger, tanarul care a ucis vineri seara, la Santa Barbara, sase persoane, era fiul unui asistent de regie de la Hollywood si suferea de tulburari mentale, potrivit avocatului sau, scrie France-Presse. Intr-un videoclip postat pe YouTube, inainte de a muri, tanarul isi exprima frustrarea ca era inca virgin si invoca "o zi a pedepsei" pentru viata sa plina de "solitudine, respingere si dorinte neimplinite".

In total, cel putin 13 persoane au fost ranite de tanarul in varsta de 22 de ani, care, aparent, s-a sinucis dupa crimele de la Isla Vista, in apropiere de campusul Universitatii California din Santa Barbara (UCSB).

Tatal sau, Peter Rodger, a fost asistent de regie la filmul de succes "Hunger Games" (2012).

In acest videoclip, Elliot Rodger, asezat la volanul masinii sale, afirma ca are 22 de ani si este inca virgin, astfel incat le va pedepsi pe toate fetele pentru asta.

Politia a afirmat ca tanarul a "injunghiat in mai multe randuri" trei barbati, in apartamentul sau, inainte de a iesi pe strazi cu o arma de foc.

O data afara, a tras in trei femei, pe strada, ucigand doua dintre ele, in varsta de 19 si 22 de ani.

La volanul masinii sale BMW negru, gaseste o a treia victima, un student de 20 de ani, Christopher Martinez, care este doborat.

Politia s-a lansat in urmarirea lui Elliot Rodger, care a tragea la intamplare asupra trecatorilor. Atins de un glont in coapsa, a lovit un biciclist, dupa care masina s-a ciocnit cu masinile parcate si s-a oprit.

La bordul BMW-ului au fost gasit trei arme semiautomate de 9 mm, toate cumparate legal si inregistrate, alaturi de o mare cantitate de munitie.

Avocatul familiei sale spune ca tanarul suferea de o forma acuta a sindromului Asperger.

In videoclipul postat pe YouTube, Elliot Rodger invoca o "zi de pedeapsa" pentru viata sa de "solitudine, respingere si dorinte neimplinite".

"Voi ucide pana la ultima blonda rasfatata, putreda si pretioasa pe care o voi vedea (...) Toate aceste fete pe care le doream atat m-au respins si ma priveau de sus ca si cum as fi un sub-om", spune el.

"Am 22 de ani si sunt inca virgin. Nici macar nu am sarutat o fata (...) O sa va pedepsesc pe toate pentru asta (...) Daca nu va pot avea, fetelor, o sa va distrug", adauga el.