Unul dintre cei peste 17 coinculpati, alaturi de printesa Irina, fiica ultimului rege al Romaniei, in cazul luptelor de cocosi organizate in estul statului american Oregon, nu va fi prezent la audierea programata in iulie, acesta schimband felul in care pledeaza, potrivit Mediafax.

Potrivit site-ului, documente judiciare arata ca o schimbare a felului in care pledeaza a fost programata in iunie pentru Apolinar Munoz-Gutierrez, alias "Polo". El se afla in detentie si este vizat de o procedura in domeniul imigratiei, relateaza site-ulOregonlive.com.

Procurorul-adjunct Steven Peifer a declarat joi ca va putea sa vorbeasca despre termenii intelegerii privind felul in care pledeaza Munoz-Gutierrez abia dupa audierea stabilita la 12 iunie.Avocatul lui Munoz-Gutierrez nu a raspuns unor incercari ale site-ului de a-l contacta pentru a comenta in legatura cu aceste informatii.

Apolinar Munoz-Gutierrez, in varsta de 38 de ani, a fost acuzat de organizarea unor lupte ilegale de animale si conspiratie in vederea incalcarii legislatiei cu privire la protectia animalelor. In cazul in care va pleda vinovat, el va fi primul dintre inculpatii din Oregon care va face acest lucru. Cel putin trei inculpati au pledat vinovat intr-un caz in statul Washington, renuntandu-se la acuzatiile formulate impotriva lor in Oregon, potrivit unor documente judiciare.

Irina Walker si sotul ei John Walker sunt vizati de aceleasi acuzatii ca Munoz-Gutierrez, plus acuzatia ca operau o afacere ilegala de jocuri de noroc. Potrivit autoritatilor, cuplul a organizat cel putin zece lupte de cocosi in perioada aprilie 2012-aprilie 2013 la ferma lor, langa Hermiston, castigand aproximativ 2.000 de dolari pe zi. Spectatorii plateau accesul si puteau cumpara bauturi si alimente, potrivit actului de acuzare.