Liderul partidului de extrema dreapta Frontul National (FN), Marine Le Pen, l-a aparat joi pe tatal sau, Jean-Marie Le Pen, afirmand ca declaratiile critice ale acestuia privind virusul Ebola au fost "denaturate", potrivit Mediafax. "Aceste afirmatii au fost denaturate, el (Jean-Marie Le Pen) nu a vorbit despre imigrare, nici despre demografia africana, ci despre demografia mondiala. El pur si simplu si-a exprimat ingrijorarea fata de acest virus", a spus fiica liderului istoric al FN.

"Aceasta a fost o mica manevra pentru sfarsitul campaniei sale electorale, cred ca toata lumea l-a inteles", a adaugat ea, intr-o emisiune a postului francez de televiziune France 2. "Este adevarat ca el a facut o observatie posibil dezamagitoare, un pic pesimista, dar ea nu se refera deloc la imigrare", a subliniat Marine Le Pen.

Jean-Marie Le Pen, in varsta de 85 de ani, presedinte de onoare al FN, se afla, totusi, pe lista partidului sau in alegerile europene. El a fost auzit de catre jurnalisti, marti seara, la Marsilia, in sudul Frantei, spunand, in timp ce evoca "explozia demografica" din lume si problema imigratiei, ca "domnul Ebola poate rezolva asta in trei luni". Aceasta afirmatie a fost condamnata de catre Guvernul francez, iar populistul olandez Geert Wilders a catalogat-o drept "ridicola".