Inundatiile care au devastat mai multe zone din Balcani si au provocat moartea a cel putin 50 de oameni au fost o "pedeapsa" de la Dumnezeu dupa ce travestitul austriac Conchita Wurst a castigat concursul Eurovision, au sustinut patriarhul si alte inalte fete bisericesti din cadrul Bisericii Ortodoxe Sarbe, potrivit The Independent.

Conchita WurstFoto: Eurovision.tv

Patriarhul Irineu al Serbiei ar fi declarat ca Dumnezeu a trimis potopul drept "pedeapsa divina pentru viciile comunitatii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transsexuali)", a relatat site-ul Pink News, citand The Economist.

El a adaugat ca "Dumnezeu spala astfel Serbia de pacate", potrivit site-ului citat.

De asemenea, mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului si al Litoralului ar fi declarat ca inundatiile "nu au fost o coincidenta, ci un avertisment", explicand ca vremea extrema a fost un semn ca oamenii trebuie sa respinga "figura asemanatoare lui Iisus".

Este neclar insa daca el se referea la infatisarea cu barba a Conchitei Wurst sau daca sustinea ca este o persoana idolatrizata.

"Dumnezeu a trimis ploile ca o reamintire a faptului ca oamenii nu ar trebui sa se alature partii salbatice (a vietii)", ar mai fi declarat mitropolitul.