Republica Moldova trebuie sa intensifice dialogul cu Rusia pentru gasirea unei solutii "reciproc avantajoase" in contextul semnarii Acordului de asociere cu UE, propune Igor Corman, presedintele Parlamentului de la Chisinau, citat de agentia Itar-Tass.

"In momentul de fata, dialogul este indispensabil pentru noi mai mult ca niciodata, pentru a se evita orice neintelegere, inclusiv pe tema Acordului de asociere intre R.Moldova si Uniunea Europeana", a declarat Igor Corman, potrivit Mediafax.

Chisinaul trebuie sa inteleaga atitudinea Moscovei in aceasta problema si sa isi construiasca argumentatia astfel incat sa gaseasca o solutie reciproc avantajoasa, a adaugat Corman.

"Rusia ramane partenerul important al Republicii Moldova, de aceea orice afirmatii belicoase si incercarile de a genera tensiuni in relatiile bilaterale sunt inacceptabile. Chiar si colegii nostri de la Uniunea Europeana si din Statele Unite ne cer sa avem un dialog deschis cu Rusia", a insistat presedintele Parlamentului de la Chisinau.

Oficiali guvernamentali de la Moscova au sugerat ca Rusia ar putea introduce sanctiuni comerciale impotriva Republicii Moldova daca aceasta tara va semna Acordul de asociere cu Uniunea Europeana.