Un tren de pasageri, care se deplasa pe ruta Moscova-Chisinau, si unul de marfa s-au ciocnit, marti, in apropiere de Moscova, provocand cel putin sase morti si 45 de raniti. Potrivit Jurnal de Chisinau, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova a confirmat implicarea trenului Moscova-Chisinau in accidentul feroviar din Rusia, relateaza Mediafax.

UPDATE 2: Cinci dintre victimele accidentului feroviar din Rusia sunt cetateni moldoveni, informeaza site-ul Unimedia.info, care citeaza un anunt al ministerului sanatatii de la Moscova, difzat de agentia Itar-Tass.

De asemenea, 27 dintre raniti sunt din Republica Moldova, potrivit sursei citate.

UPDATE 1: Interfax relateaza ca trenul efectua curse pe ruta Romania-Ucraina-Rusia si transporta piese ale filialei Renault Romania.

Potrivit surselor citate de Interfax, trenul marfar se numeste "Romania", este gestionat de compania publica ucraineana Liski si circula cu regularitate pe ruta Romania-Ucraina-Rusia, citeaza Mediafax.

Trenul de marfa a intrat in coliziune cu o garnitura feroviara de pasageri in zona Naro-Fominsk - Bokasovo, in apropiere de Moscova.

"Saisprezece vagoane ale Trenului marfar 1484 au deraiat din cauza unei defectiuni a liniei, lovind din lateral un tren de pasageri care circula pe ruta Moscova-Chisinau", a comunicat Departamentul Transporturilor din regiunea Moscova, citat de RIA Novosti.

Un tren de pasageri si unul de marfa s-au ciocnit, marti, in apropiere de Moscova, provocand cel putin cinci morti si 45 de raniti, relata presa rusa in pagina electronica.

Serviciul de presa al Ministerului rus al Sanatatii Publice anunta ca cinci persoane au murit si alte 45 au fost ranite. Dintre raniti, 15 se afla in stare grava, potrivit Russia Today.

Accidentul a implicat un tren de marfa, ale carui vagoane (16 in total) au deraiat, lovind un tren de pasageri care se deplasa de la Moscova la Chisinau, potrivit serviciului de presa al Cailor Ferate Ruse (RZD).

"Stim despre cinci morti", a confirmat liderul regiunii Naro-Fominsk, Vadim Andronov. "Este posibil ca numarul mortilor si al ranitilor sa creasca, deoarece unul dintre vagoanele rasturnate ale trenului de pasageri a fost blocat de un container al trenului de marfa, care acum este peste el. Echipele de salvare intra in al doilea vagon de pasageri avariat chiar acum", a declarat el pentru Russia Today.

La randul sau, Ministerul moldovean al Transporturilor vorbeste despre noua morti.

Ministrul Sanatatii din regiunea Moscova Nina Suslova a asigurat ca toate persoanele ranite vor primi "tot tratamentul medical necesar". Trei elicoptere au fost folosite pentru a ajuta la evacuarea ranitilor, a precizat ea.

Serviciul de presa al Departamentului Politiei Transporturilor a anuntat ca trenurile s-au ciocnit intre statiile Bekasovo si Naro-Fominsk, situate la circa 70 de kilometri de Moscova, relateaza Itar-Tass.

"Astazi la ora 12.38 (11.38 ora Romaniei), un tren marfar si unul de pasageri au intrat in coliziune pe linia Bekasovo-Nara, in apropiere de centrul regional Naro-Fominsk", a anuntat serviciul de presa al politiei transporturilor.