Separatistii pro-rusi din estul Ucrainei au anuntat ca, in recentele lor confruntari cu fortele ucrainene, au ucis si agenti ai CIA, o afirmatie dezmintita de agentia americana, scrie Agerpres, care citeaza RIA Novosti.

Viaceslav Ponomarev, autoproclamatul primar al orasului Slaviansk, bastion al rebeliunii armate din regiunea Donetsk, a declarat ca fortele guvernamentale ucrainene au suferit pierderi importante in timpul operatiunii lor speciale duse in sud-estul Ucrainei. Potrivit lui Ponomarev, in ultimele 10 zile au fost ucise, ranite sau luate prizoniere 650 de persoane, intre care 70 de straini. Acelasi Viaceslav Ponomarev a afirmat ca 13 agenti ai FBI si CIA au fost ucisi si 12 au fost raniti.

Un purtator de cuvant al CIA, citat de ambasada americana la Berlin, a dezmintit aceste afirmatii, precizand ca "niciun agent nu a fost ucis in Ucraina" si ca "declaratiile militantilor pro-rusi nu corespund realitatii".

Ziarul german Bild am Sonntag scria recent ca agenti ai CIA si FBI ajuta Kievul sa puna capat rebeliunii din estul Ucrainei si sa plaseze un dispozitiv de securitate eficace, fara ca acestia sa se angajeze direct in confruntari.