Rusia nu are interes sa detina baze militare permanente in tarile latino-americane, dar vrea sa dispuna de puncte de sprijin tehnic si logistic pe continentul sud-american, a dat asigurari sambata ministrul de externe rus Serghei Lavrov, informeaza agentia EFE, citata de Agerpres.

"Nu vor fi baze (in America de Sud), nu avem nevoie", a spus seful diplomatiei ruse, respingand astfel informatiile publicate de unele medii occidentale si latino-americane cu privire la presupusul interes al Moscovei de a avea o prezenta militara permanenta pe acest continent.

Totusi, Lavrov a recunoscut ca Rusia vrea ca flota sa "sa aiba posibilitatea de a naviga pe intregul ocean mondial, lucru ce necesita existenta unor puncte de sprijin tehnic si material unde sa poata ancora si realiza mici reparatii". El nu a precizat care sunt tarile unde ar putea figura aceste puncte de sprijin logistic pentru armata rusa.

La sfarsitul lunii martie, ambasadorul Rusiei la Managua, Nicolai Vladimir, a declarat ca tara sa cauta puncte de sprijin logistic in Nicaragua si in alte tari pentru navele ruse.