Alte sapte victime ale inundatiilor din Bosnia au fost descoperite sambata, ridicand la 11 bilantul mortilor in aceasta tara, in timp ce in Serbia vecina au fost evacuate peste 15.000 de persoane pana in prezent, relateaza Mediafax.

"La Doboj (nord), au fost descoperite sase cadavre in zona in care apele s-au restras", a declarat Milorad Dodik, presedintele Republicii Srpska, entitatea sarbilor din Bosnia, unde se afla Doboj.

O alta victima a fost descoperita la Samac (nord).

Bosnia, la fel ca Serbia, nu s-a confruntat cu ploi atat de abundente de 120 de ani.

Aceste noi victime ridica la 11 bilantul mortilor in inundatiile din Bosnia, unde mai multe orase si zeci de sate au fost acoperite de ape incepand de miercuri.

Zeci de mii de persoane au ramas blocate in casele lor, in timp ce unele localitati au fost evacuate in intregime in urma alunecarilor de teren.

De joi, peste 15.000 de persoane au fost evacuate din circa zece orase sinistrate din Serbia.

In aceasta tara, aceasta "catastrofa naturala oribila", potrivit declaratiilor premierului Aleksandar Vucici, a provocat moartea a trei persoane pana joi. Dar noi victime au fost semnalate sambata de echipele de salvare.

Autoritatile au decis sa nu dezvaluie numarul mortilor inainte de sfarsitul operatiunilor, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de salvare, Predrag Marici.

"Am descoperit un anumit numar de cadavre la Obrenovat (in apropiere de Belgrad). Oamenilor le este teama de ce s-ar putea descoperi dupa retragerea apelor", a declarat premierul sarb in cadrul unei conferinte de presa.

Situatia ramane foarte dificila in regiunea Bijeljina, in nord-estul Bosniei, unde autoritatile au inceput sambata evacuarea populatiei din patru sate, si la Obrenovat, in Serbia, unde toti locuitorii, respectiv 20.000 de persoane, vor fi evacuati, a declarat Marici.