Mii de persoane au fost nevoite sa-si paraseasca propriile locuinte, in sudul Californiei, din cauza unor incendii de amploare, care, totodata, au condus miercuri la evacuarea partiala a unei baze militare si a unui parc de distractii, potrivit Mediafax.

Incendiile din California, care au condus, de asemenea, la inchiderea unei importante autostrazi, au izbucnit neobisnuit de devreme in acest sezon.

In apropiere de San Diego, 20.000 de persoane au fost nevoite sa-si paraseasca propriile locuinte, marti seara, apoi s-au intors dupa ce pompierii au reusit sa stinga incendiul.

A doua zi, miercuri, autoritatile au constatat declansarea altor incendii, inclusiv unul la Camp Pendleton, intre Los Angeles si San Diego, unde un depozit de arme, locuinte militare si o scoala au fost evacuate.

La Carlsbad, incendiile au distrus case, au pus la pamant cabluri electrice si au fortat evacuarea parcului Legoland. Peste 11.000 de persoane au fost nevoite sa-si paraseasca locuintele, potrivit autoritatilor.

Centrala nucleara din San Onofre, la sud de Los Angeles, a anuntat pe contul sau de Twitter ca aproximativ 12 angajati au fost evacuati, in cadrul unor masuri de "precautie", luate in urma izbucnirii unui incendiu in apropiere.

California este afectata frecvent de incendii pe perioadele verii si toamnei, iar, in ultimii ani, incendii importante au izbucnit neobisnuit de devreme. Temperaturi de peste 38 de grade Celsius se inregistreaza in prezent in California si mai ales zona orasului Los Angeles.