Problema drepturilor regiunilor in Ucraina trebuie rezolvata inaintea alegerilor din 25 mai, avertizeaza Moscova, potrivit AFP. Tot marti, Rusia a acuzat Kievul ca refuza un "dialog real" cu separatistii.

Ministerul rus de Externe a mai avertizat ca sanctiunile impuse de Uniunea Europeana cetatenilor si companiilor rusesti vor ingreuna eforturile de dezarmare a crizei si a solicitat Occidentului sa convinga Kievul sa accepte discutii despre viitoarea structura a tarii inaintea alegerilor din 25 mai.

Rezultatele referendumurilor pentru autonomie din regiunile estice Donetsk si Lugansk "ar trebui sa fie pentru Kiev un semnal clar al dimensiunii crizei" din Ucraina, a mai aratat Ministrul rus de Externe, citat de Reuters.

-----------------

Ora 17:58 6 soldati ucraineni au fost ucisi si 8 raniti intr-o ambuscada pusa la cale de insurgentii pro-rusi in orasul estic Kramatorsk, a anuntat Ministerul Apararii de la Kiev, potrivit Reuters.

Ministerul a precizat ca separatistii au deschis focul asupra unei coloane de vehicule blndate in momentul in care aceasta se spropia de un pod. Doi militari au fost ucisi dupa ce un vehicul blindat a fost lovit iar altii 4 in schimbul de focuri care a urmat.

Ora 16:28 Unul dintre liderii separatisti prorusi din estul Ucrainei, guvernatorul autoproclamat al regiunii Lugansk Valeri Bolotov, a fost impuscat marti si este ranit, a anuntat purtatorul sau de cuvant, potrivit AFP. Incidentul are loc la 2 zile dupa referendumul separatist din regiune.

Unul dintre liderii separatisti prorusi din estul Ucrainei, guvernatorul autoproclamat al regiunii Lugansk Valeri Bolotov, a fost impuscat marti si este ranit, a anuntat purtatorul sau de cuvant, potrivit AFP. Incidentul are loc la 2 zile dupa referendumul separatist din regiune.

"Atacatori necunoscuti au tras cu arme automate spre masina in care se afla Valeri Bolotov. A pierdut mult sange, insa viata sa nu este in pericol", a declarat pentru presa purtatorul sau de cuvant Vassil Nikitine.

AFP precizeaza ca nu a fost posibila verificare informatiilor din surse independente. Purtatorul de cuvant a refuzat sa spuna in ce spital se afla Bolotov, invocand ratiuni de securitate.

"Suntem convinsi ca acest atentat este un raspuns al Kievului la referendumul nostru", a acuzat Nikitine.