Manifestantii thailandezi au anuntat joi ca sunt gata sa isi formeze propriul guvern, considerand "ilegitim" guvernul interimar care a ramas la conducerea tarii dupa demiterea premierului Yingluck Shinawatra, scrie AFP.

"Maine vom lua masuri pentru a desemna un nou guvern", a spus pentru AFP purtatorul de cuvant al protestatarilor, Akanat Promphan.

Premierul interimar Niwattumrong Boonsongpaisan, numit miercuri, 'nu are nicio legitimate', a spus el. 'Scopul este alegerea unui guvern care sa reprezinte poporul', a asigurat purtatorul de cuvant, fidel ideii unui 'consiliu popular', neales.

Sefa guvernului a fost demisa miercuri de Curtea Constitutionala dupa sase luni de proteste si presiuni publice.

Criza din Thailanda a facut pana acum 25 de morti.

Protestele din Thailanda fac parte dintr-un conflict vechi de opt ani intre clasa de mijloc din Bangkok, locuitori din sud si monarhisti, pe de o parte, si sustinatorii fostei sefe a guvernului si ai fratelui ei miliardar, fostul premier Thaksin Shinawatra, inlaturat de la putere in 2006 de armata, dar acuzat ca guverneaza in continuare prin intermediul surorii sale si ca a instituit un sistem de coruptie generalizata favorabil aliatilor sai. Cea de a doua categorie este reprezentata de o populatie mai saraca si majoritar rurala.