Fosta stagiara la Casa Alba Monica Lewinsky, cu care Bill Clinton a fost nevoit sa admita in 1998 ca a avut o "relatie nepotrivita", a rupt tacerea in Vanity Fair pentru a evoca "umilinta mondiala" pe care a suportat-o dupa scandalul in care a fost implicata alaturi de fostul presedinte al Statelor Unite ale Americii, scrie AFP, care noteaza ca aparitia acesteia risca sa interfereze cu o eventuala campanie a lui Hillary Clinton pentru prezidentialele din 2016.

Monica Lewinsky, interviu in Vanity FairFoto: vanityfair.com

Monica Lewinsky afirma ca in ultimii ani a preferat sa nu se expuna public, refuzand toate solicitarile presei de teama de a nu "deveni o problema daca (Hillary Clinton) isi lanseaza campania" pentru alegerile din 2016.

"Dar trebuie sa imi pun viata intre paranteze pentru inca 8 - 10 ani?", s-a intrebat ea, intr-un lung text publicat de revista, si in care se revendica de doctrina democrata.

Ea sustine ca nu a scris un text impotriva familiei Clinton. "Nu le vreau raul (...) Ceea ce mi s-a intamplat si chestiunea viitorului meu nu ii priveste pe niciunul dintre ei".

"Regret profund ce s-a intamplat intre presedintele Clinton si mine", a adaugat aceasta.

Dupa peste zece ani de tacere, fosta stagiara, acum in varsta de 40 de ani, a afirmat ca a fost atat de tacuta incat "zvonul in anumite cercuri era ca Bill Clinton ma platea" pentru asta. "Nimic nu este mai departe de adevar", sustine ea.

Acum, Monica Lewinsky se declara decisa sa scrie "un alt sfarsit povestii" sale.

"Este adevarat, seful meu a profitat de mine, dar voi ramane mereu ferma in aceasta privinta: a fost o relatie consimtita", subliniaza tanara femeie.

"Toata aceasta notiune de abuz a venit ulterior, cand am devenit tap ispasitor pentru a preoteja pozitia puternica" a lui Bill Clinton, explica ea.

Dupa scandalul de la finele anilor 1990, Lewinsky spune ca a refuzat oferte de angajare care i-ar fi adus "peste 10 milioane de dolari anual".

S-a mutat la Londra, unde a obtinut o diploma in psihologie sociala la London School of Economics, apoi la Los Angeles, New York si Portland (Oregon, nord-vest). A ocupat diverse functii in comunicare si marketing, dar "din cauza a ceea ce angajatorii calificau cu tact 'istoria' mea, nu eram niciodata 'persoana potrivita' pentru post".

Fosta stagiara a Casei Albe crede ca a fost in 1998 "nu doar cea mai umilita persoana din lume", ci "fara indoiala prima persoana a carei umilinta mondiala a fost propagata pe internet".

Obiectivul ei acum este sa se implice in apararea "victimelor umilintelor si hartuirii online si inceperea discutiilor despre acest subiect pe forumuri publice".

In august 1998, presedintele american Bill Clinton a fost constrans sa admita in fata unui mare juriu ca a avut o "relatie nepotrivita" cu Monica Lewinsky la Casa Alba.