Ministrul britanic de Externe, William Hague, aflat intr-o vizita la Chisinau, a declarat luni ca Londra sustine parcursul european al Chisinaului si solutionarea conflictului transnistrean in baza respectarii suveranitatii si integritatii teritoriale a Republicii Moldova, relateaza compania Teleradio Moldova, potrivit Mediafax.

Ministrul britanic a salutat, in cadrul unei intalniri cu omologul moldovean, Natalia Gherman, progresele inregistrate de autoritatile de la Chisinau in realizarea reformelor, adaugand ca Republica "Moldova este un stat european si merita deci un viitor european".

El a afirmat ca Marea Britanie va oferi Republicii Moldova sustinerea necesara in vederea continuarii parcursului sau european.

Hague a subliniat, de asemenea, ca Londra sustine solutionarea conflictului transnistrean in formatul international de negocieri 5+2 (intre Chisinau si Tiraspol, cu Rusia, Ucraina si OSCE ca mediatori si Uniunea Europeana si Statele Unite ca observatori), in baza respectarii suveranitatii si integritatii teritoriale a Republicii Moldova, potrivit agentiei Itar-Tass.