Cel putin 31 de persoane si-au pierdut vaiata in incendiul unei cladiri la Odesa dupa ciocnirile violente care au avut loc vineri intre partizani ai unitatii Ucrainei si militanti prorusi, a anuntat Ministerul de Interne de la Kiev, potrivit AFP. In cursul aceleiasi zilei, o manifestatie la care participau aproximativ 1.500 de persoane, in mare parte suporteri ai cluburilor de fotbal din Odesa si Harkov (est), a fost tinta unui atac, cu bate, pietre si explozivi, din partea mai multor sute de simpatizanti prorusi purtand casti, in pofida tentativei fortelor de ordine de a se interpune intre cele doua grupuri, dupa cum a constatat un corespondent AFP. Aceste violente s-au soldat la randul lor cu patru morti si peste 15 raniti.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 01.00 Bilantul victimelor a fost revizuit in scadere si conform Ministerului de Interne de la Kiev 31 de persoane au decedat in urma incendiului din Odesa.

Ministerul a revizuit in scadere precedentul bilant in care anunta 38 de morti. Victimele si-au pierdut viata din cauza intoxicatiei cu oxid de carbon ori sarind pe fereastra.

"Au primit ingrijiri medicale 50 de persoane, printre care zece politisti", a precizat ministerul care informase ca un incendiu "cu origine criminala" a izbucnit la Casa Sindicatelor din oras. Ministerul ucrainean nu a oferit alte detalii in legatura cu incidentul.

Dupa incidente, Rusia s-a declarat "indignata", vineri, de violentele din orasul ucrainean Odesa denuntand "iresponsabilitatea ucigasa" a autoritatilor prooccidentale de la Kiev.

UPDATE 00.30 Conform portalului de stiri Unimedia, printre morti se numara 15 cetateni ai Rusiei si 10 transnistreni. Armele folosite in Odesa au fost aduse tot din regiunea transnistreana.

UPDATE 22.40 Ultimele informatii sustin ca 40 de persoane si-au pierdut viata in incendiul de la Casa Sindicatelor.

UPDATE 22.00: Cel putin 38 de persoane au murit in incediul de la Casa Sindicatelor. Nu este clar la acest moment cine a incendiat cladirea.

"In timpul ciocnirilor, un incendiu de origine criminala a izbucnit" la Casa Sindicatelor, a declarat ministerul de interne, potrivit AFP. "38 de persoane au murit - 30 intoxicati de oxid de carbon si opt dupa ce au sarit pe fereastra".

UPDATE 21.30: Bilantul mortilor se ridica la patru, anunta politia, iar o cladire este in flacari.

Sute de militanti pro-rusi poarta caschete si au bate cu care au atacat un miting al pro-ucrainenilor, in numar de circa 1.500, in centrul orasului.

Potrivit Interfax citat de Russia Today, cel putin o persoana fost grav ranita in conflictul in timpul caruia s-au aruncat grenade fumigene si cocktailuri molotov.

Potrivit imaginilor difuzate de Russia Today, o echipa de pompieri care a vrut sa intervina la fata locului a fost alungata de un grup de suporteri de fotbal.

Imagini Live video transmise de Russia Today pot fi urmarite aici