Vamesii australieni au gasit, intr-un transport venit din China, false iPhone-uri care s-au dovedit a fi aparate de electrosocuri, relateaza The Register si PC World. Nu se stie voltajul acestor aparate, insa ele au fost parte a unui transport mare al carui destinatar a fost arestat.

Autoritatile au controlat un transport ce continea 6.000 de dispozitive venite din China, mare parte fiind aparate de electrosocuri, iar printre ele au gasit si false iPhone-uri ce erau de fapt dispozitive de socuri electrice.

The Register a publicat si fotografii cu iPhone-urile care sunt mai groase decat cele obisnuite, insa nu se stie cat mare este voltajul si ce efecte ar avea folosirea dispozitivelor.

Un om de 43 de ani din Melbourne a fost arestat in legatura cu acest transport si este pasibil la o pedeapsa de maxim zece ani de inchisoare si amenda de maxim 400.000 de dolari.

Dispozitivele cu electrosocuri sunt gandite pentru autoaparare si cele mai simple au efecte limitate, o paralizare a muschilor pentru unu-doua minute, suficient pentru a indeparta un atacator. Cele mai complexe pot fi insa letale si sunt interzise in multe tari.