O sectiune a caii ferate transsiberiene a fost inchisa temporar marti in urma exploziei unui depozit de munitie aflat in apropiere, a anuntat Compania Feroviara rusa, citata de Reuters.

"Din cauza unei explozii la depozitul de munitii al Ministerului Apararii din Zabaikalski Krai, deplasarea trenurilor intre Chita and Karimskaia a fost oprita temporar din motive de securitate", se arata intr-o declaratie a companiei de stat.

UPDATE Sapte persoane au murit si patru sunt date disparute dupa explozia de la dpozitul de munitie, au anuntat autoritatile citand informatii preliminare.

"Potrivit unor informatii preliminare si inca neconfirmate, 7 persoane au murit si 4 sunt date disparute din randul persoanelor care pazeau depozitul", se arata intr-o declaratie postata pe site-ul autoritatilor locale din Zabaikalski Krai. Autoritatile precizeaza ca alte 17 persoane sunt ranite.

Calea ferata transsiberiana, leaga regiunile vestice ale Rusiei cu porturile estice indepartate si reprezinta o cale vitala de transport pentru marfurile rusesti, inclusiv carbune.